Dnevno čitanje

Glavna svrha službe

A mi nismo oni koji odstupaju na sopstvenu propast, nego oni koji veruju da sačuvaju svoju dušu. (Jevrejima 10:39)

Ne gledajte na privremenu cenu ljubavi i ne odstupajte od pouzdanja u Božja beskrajno superiorna obećanja. Ako odstupite, ne samo da ćete propustiti ta obećanja, nego ćete propasti.

Cena našeg odustajanja ili istrajavanja je velika: pakao. Ne visi o koncu samo gubitak nekoliko dodatnih nagrada. U Jevrejima 10:39 piše: „A mi nismo oni koji odstupaju na sopstvenu propast.“ To je večni sud.

Dakle, upozoravajmo jedni druge: Nemojte lutati. Ne volite svet. Nemojte početi da mislite da ništa značajno nije u igri. Strahujte od strašne mogućnosti da nećete ceniti Božja obećanja više od obećanja greha. Kao što Jevrejima 3:13–14 kaže: „Zato bodrite jedan drugog svakoga dana, dok god se kaže „danas“, da koga od vas ne zavede greh, te mu otvrdne srce. Mi smo, naime, sudeonici Hristovi, samo ako do kraja čvrsto održimo ono prvobitno pouzdanje u Boga.“

Međutim, uglavnom se moramo usredsrediti na dragocenost obećanja i pomagati jedni drugima da cenimo iznad svega koliko je velika nagrada koju je Hristos kupio za nas. Moramo reći jedni drugima ono što piše u Jevrejima 10:35: „Zato ne gubite svoje pouzdanje koje donosi veliku nagradu.“ A potom moramo pomoći jedni drugima da uvidimo koliko je ta nagrada velika.

To je glavni zadatak propovedanja i glavna svrha malih grupa i svih crkvenih službi: pomoći ljudima da vide veličinu onoga što je Hrist kupio za svakoga ko će to ceniti više od sveta. Pomoći ljudima da to vide i da uživaju u tome, tako da Božja superiorna vrednost zablista u njihovom zadovoljstvu i u žrtvama koje dolaze iz takvog srca.

Ova dnevna pobožnost je odlomak iz „Sadašnje moći budućeg posedovanja.“

Ako ste propustili: