Dnevno čitanje

Isus je kupio vašu istrajnost

Ova čaša je novi savez mojom krvlju, koja se proliva za vas. (Luka 22:20)

To znači da je novi savez, koji je izričito obećan u Jeremiji (31. i 32. poglavlje), osiguran i zapečaćen Isusovom krvlju. Taj novi savez ostvaruje se jer ga je Isus, Mesija uspostavio svojom smrću i važi za Božije ljude, one koji veruju u Isusa. Šta taj novi savez donosi onima koji pripadaju Hristu? Istrajnost u veri, do kraja.

Evo šta kaže Jeremija 32:40: „Sklopiću večan savez s njima: nikada neću prestati da im činim dobro i staviću im u srce strah od mene da se nikada od mene ne okrenu.“

Večan savez – novi savez – sadrži obećanje koje se ne može prekršiti, “staviću u njih strah od mene da se nikada od mene ne okrenu.” Ne mogu da se okrenu. Neće da se okrenu. Hrist je zapečatio novi savez svojom krvlju. Ako po veri živite u Isusu Hristu, on je kupio vašu istrajnost.

Sposobnost da danas istrajete u veri dugujete Hristovoj krvi. Sveti Duh uvažava Isusovu kupovinu, On radi u vama i daje da vaša vera istraje. Bog Sveti Duh radi u nama na onome što nam je pribavio Bog Sin.

Otac je isplanirao, Isus je kupio, Sveti Duh  primenjuje – oni to rade besprekorno. Bog je potpuno posvećen istrajnosti i potpunoj sigurnosti svoje dece koja su plaćena Isusovom krvlju.

Ako ste propustili: