Dnevno čitanje

Koliko dobro poznajete Boga?

„Gle, Bog je velik, i ne možemo Ga poznati, broj godina Njegovih ne može se dokučiti“ (Jov 36:26)

Nemoguće je dobro poznavati Boga.

On je najvažnija osoba koja postoji, i to zato što je on stvorio sve druge, a oni sav svoj značaj duguju njemu.

Svaka snaga, pamet, veština ili lepota koje druga bića poseduju dolazi od njega. Na svakoj mogućoj skali on je bezgranično bolji od najbolje osobe za koju ste ikad čuli ili je poznajete.

Pošto je neograničen, on je i beskrajno zanimljiv. Zato je nemoguće da je Bog dosadan. Iz njega kao iz vulkana neprekidno izbijaju najpametniji i najzanimljiviji postupci.

Kao izvor svakog dobrog zadovoljstva, on je taj koji će nas zadovoljiti najbolje i u potpunosti. Ako ga ne doživljavamo tako, onda smo ili mrtvi, ili slepi, ili hodamo u snu.

Zato je stvarno začuđujuće to koliko se na ovom svetu ljudi malo trude da upoznaju Boga.

To je kao da je neka poznata ličnost došla da mesec dana živi kod nas, a mi joj samo tu i tamo kažemo „dobar dan“ u prolazu. Ili kao da nekoliko sati brzinom svetlosti letimo oko Sunca i Sunčevog sistema, a pritom ne gledamo kroz prozor, nego igramo igricu na telefonu. Ili kao da nas je neko pozvao da uživo gledamo najboljeg glumca, pevača, sportistu, pronalazača ili naučnika, a mi odbijemo da bismo pogledali poslednju epizodu neke TV sapunice.

Hajde da se zajedno molimo da naš beskrajno veliki Bog privuče naše srce i otvori nam oči da ga vidimo što bolje možemo i samim tim bolje upoznamo.

Ako ste propustili: