Dnevno čitanje

Nedovoljni hedonizam

„Ne sabirajte sebi blaga na zemlji, gde moljac i rđa uništavaju i gde lopovi potkopavaju i kradu; nego sabirajte sebi blago na nebu, gde ne uništava ni moljac ni rđa, i gde lopovi ne potkopavaju niti kradu“ (Matej 6:19-20).

Poruka koja treba da se uzvikuje iz skupih kuća jeste ova: „Sekularni čoveče, nisi ni približno dovoljno veliki hedonista!“

Prestanite da se zadovoljavate malim, 5-postotnim prinosima zadovoljstva koje izjeda moljac inflacije i rđa smrti. Uložite u visoko pouzdanu, visoko prinosnu, božanski osiguranu pouzdanost neba.

Posvetiti život materijalnim udobnostima i zadovoljstvima isto je kao baciti novac u pacovsku rupu. Međutim, uložiti život u delo ljubavi prinosi dividende neprevaziđene i beskrajne radosti: „Prodajte svoje imanje i dajte ga kao milostinju. Načinite sebi torbe koje neće oveštati, neiscrpno blago na nebu, gde se lupež ne približava niti moljac uništava“ (Luka 12:33).

Ova poruka jeste veoma dobra vest: dođi kod Hrista, u čijem prisustvu jeste punina radosti i zadovoljstava zauvek. Pridruži nam se u delu hrišćanskog hedonizma. Jer Gospod reče: „Blaženije je voleti nego živeti u luksuzu.“ Blaženije i sada, i zauvek.

Ako ste propustili: