Dnevno čitanje

Oslonac u svakodnevnim stvarima

„Tražite prvo carstvo i pravednost njegovu, a sve ovo dodaće vam se.“ (Matej 6:33)

Jedno od najsnažnijih svedočanstava da će Božja buduća milost zadovoljiti sve naše potrebe jeste „princip vere“ kojim su se vodili brojni misionari, a dobar primer za to je Prekomorska misionarska zajednica (Overseas Missionary Fellowship − OMF).

Ne kritikujući one koji to rade drugačije, oni koji su išli stopama Hadsona Tejlora i Džordža Milera podsticali su davaoce da ih podrže tako što su svoje molbe upućivali Bogu, a ne ljudima.

Praunuk osnivača OMF Džejms H. Tejlor objašnjava kako ta vera u buduću milost, ukorenjena u primerima ranije iskazane milosti, proslavlja Boga:

Krećemo od same vere. Verujemo da Bog postoji. U to smo se uverili na razne načine, ali svi smo iskusili Božju blagodat kad nas je upoznao sa sobom u Isusu Hristu i dao da se nanovo rodimo u njegovom Duhu. Verujemo da imamo dobar temelj da se uzdamo u njega, a to je vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih: verujemo da se nekome ko je rekao da će umreti i ponovo oživeti, pa onda to zaista i učinio, može verovati i u svemu drugome. Zato smo spremni da se uzdamo u njega ne samo za večno spasenje naše duše, već i za to da ćemo svaki dan imati hleb i finansijsku podršku.

Zajednica OMF izdaje svedočanstva o zadivljujućoj Božjoj vernosti kako bi pokazala slavu Božje buduće milosti koja zadovoljava svaku potrebu. „Možemo se uzdati u to da će Bog učiniti sve što kaže da hoće, i to želimo da pokažemo tako što ćemo pričati jedni drugima o tome kako se postarao za naše svakodnevne potrebe: avionske karte, hranu, medicinske troškove, kao i redovnu podršku svih hrišćana već više od sto godina“.

Zajednica OMF je posvećena proslavljanju Božje pouzdanosti − u svojoj poruci, ali i metodama. Hadson Tejlor je to ovako rekao: „Postoji živi Bog. On je govorio u Bibliji. On misli ono što govori i ispuniće ono što je obećao“.

Život vere je veliko ogledalo Božje pouzdanosti.

Ako ste propustili: