Dnevno čitanje

Poruka stvaranja

Bila bi velika ludost i velika tragedija kad bi čovek svoju burmu voleo više nego svoju nevestu. Ali, ovi biblijski stihovi nam kažu da se baš to desilo. Ljudska bića su se zaljubila u odjek Božije izvrsnosti u stvaranju i izgubila umešnost da čuju njegov neuporedivi glas ljubavi, moći i slave.

Ovo je poruka stvaranja:

Iza ovog svemira koji uliva strahooštovanje, stoji veličanstveni Bog, slavan i moćan i pun ljubavi. Vi pripadate njemu, jer vas je on stvorio. Sa vama je strpljiv i održava vas u životu, iako ste buntovnici. Obratite se, usidrite svoju nadu u njemu, uživajte u njemu, a ne samo u delima njegovih ruku.

Prema Psalmu 19:1-2  dan objavljuje ‘govor’ te poruke svima koji toga dana hoće da je slušaju, govoreći sjajem zaslepljujuće blistavog sunca, plavetnilom neba, oblacima i neopisivim oblicima, bojama i lepotom svega vidljivog. Noć obznanjuje sadržaj te iste poruke svima koji noću hoće da  je čuju, govoreći velikim tamnim prostranstvima i letnjom mesečinom, neprebrojivim zvezdama i čudnim zvukovima, prohladnim povetarcima i severnim svetlima.

I dan i noć govore jedno te isto: Bog je veličanstven! Bog je veličanstven! Bog je veličanstven!  Ako tražite vrhunsko zadovoljstvo, odvratite pogled od stvorenog i radujte se u Gospodu slave.