Dnevno čitanje

Zašto imate telo

Bog nije stvorio ovaj vidljivi,opipljivi, materijalni svet bez plana, nego sa svrhom. Naime, hteo je da se njegova slava još više ispolji i očituje. “Nebesa Božiju slavu kazuju, svod nebeski objavljuje delo ruku njegovih” (Psalam 19:1).

I naša tela spadaju u kategoriju materijalnog sveta, koji je Bog stvorio sa svrhom. On se neće odreći svog plana da se proslavi kroz ljudska bića i ljudska tela. Zašto se Bog trudi i na izvestan način prlja ruke našim raspadljivim, grehom ukaljanim telom, da bi ga preoblikovao u vaskrslo telo i obukao u  slavu i besmrtnost? Zato što je njegov Sin svojom smrću platio cenu, da bi se ostvarila svrha ovog sveta, to jest da bi se kroz taj svet, a i kroz naša tela, Bog večno proslavljao.

To nam govori i ovaj tekst: “Jer skupo ste kupljeni (to jest, smrću njegovog Sina). Zato svojim telom proslavite Boga.”  Bog neće da zanemari ili da obeščasti delo svoga Sina, nego će ukazati čast njegovm delu vaskrsavajući naša tela iz mrtvih. I mi ćemo ta tela koristiti da ga večno proslavljamo. Zauvek.                                                

Eto zato sada imamo telo. I ono će vaskrsnuti, da bude  večno kao i Hristovo veličanstveno telo.

Ovaj tekst za ličnu pobožnost preuzet je iz knjige Future Grace (Buduća milost, prim. prev.), str. 373