Naša najveća potreba

Drugi članci:

Kevin Dejang

18. septembar 2017.

Najveća potreba u vašem životu, a i u mojem, je da vidimo slavu Boga u osobi Isusa Hrista.
Ubeđen sam da će više evangelizacije, više molitve, više vernosti, više svetosti teći iz izvora naših života jedino kada počnemo da pijemo iz dubina Hristovog izvora.
Ako želite da budete milosrdniji, pogledajte na Isusa koji je vapio na krstu: “Oče oprosti im, jer ne znaju šta čine.” Ako želite da imate više ljubavi, pogledajte na Hrista koji je jeo sa grešnicima i primao u carstvo kajuće prostitutke i carinike.

Ako želite da budete čistiji, pogledajte na Isusa čije oči su kao plamteći oganj i čija stopala su kao užarena bronza.

Ako želite više hrabrosti dok se suočavate sa lažima i nepravdom, pogledajte na Isusa koji je iz hrama bičem isterao menjače novca.

Ako želite istrajnije da podnosite stradanje, pogledajte na Isusa koji nije odgovarao uvredom kada su ga vređali, već se u potpunosti prepustio volji njegovog Oca.

Ako želite da rastete u milosti, pogledajte na Isusa koji je ponovo postavio Petra u službu nakon njegovog odricanja Gospoda tri puta.

Ako želite više saosećajnosti u vašem životu, pogledajte na Isusa koji je uzimao malu decu u svoje krilo i blagosiljao ih.

Ako želite da se na vama očituje Božija uzvišenost, pogledajte na Isusa koji je došao od Oca pun milosti i istine.

Naš glavni problem nije nedostatak vremena ili sredstava, ili su to ljudi u našim životima koji nas nerviraju. Tvoj glavni problem i moj glavni problem je da ne vidimo dovoljno slavu Božiju u osobi Isusa Hrista. Nismo zapanjeni, ne divimo se i nismo ostavljeni bez reči u njegovoj prisutnosti.

Previše nas se okolo igra smicalicama i traži brza rešenja i čudotvorne lekove. Previše nas u sebi samima traži promenu kojoj težimo. Previše nas troši vreme baveći se sportom, internetom i kućnim poslovima dok zapostavlja ono što je najpotrebnije – da sedi kod Isusovih nogu, da ga vidi u propovedanju Reči, da gleda na njega u Pismu, da polako meditira nad stranicama Biblije, da provodi vreme sa Gospodom bez prekidanja i požurivanja. To je naša najveća potreba.

Molimo Boga da možemo videti njegovu slavu u osobi Isusa Hrista. Tražimo od njega oči da vidimo. Neprestano i strastveno molimo da ga poznajemo bolje.
Jer ne možemo da rastemo u Hristolikosti bez toga da gledamo na njegovu slavu.

Kopirajt © The Gospel Coalition

Podelite članak: